15 oktober 2017

Mat i mängder den här helgen

Glad söndag på er alla, hoppas att helgen har varit skön hittills. Min har varit riktigt bra och den är inte slut än. Snart hoppar jag på bussen in till stan för Faulty Towers dinner (Pang i bygget-middag) och då kan allt hända:-) Det är samma gäng som arrangerade "Kate's and Willie's wedding reception" i våras och den var så bra och galen att Carina och jag genast bokade den här:-)

I fredag var det tjejmiddag hos Angela i Mortlake som hade trollat ihop en helt fantastisk nordafrikansk middag. Hon hade gjort allt från grunden förutom brödet. Allt smakade sååå gott och det var absolut bättre än något jag åt när jag besökte Marocko för några år sedan.
Massor av mezze till förrätt.
Och en fantastiskt mustig tajine med couscous och ugnsrotsaker till huvudrätt.
Till efterrätt bjöds vi på hemlagad hallonglass och honungsflarn. Vi åt, drack och skrattade, kan inte bli mycket bättre än så:-)
På lördag åkte jag en snabbis till Barnes för att besöka den svenska affären som ligger där. Den stadsdelen är en av de absolut lummigaste och vackraste delarna av London. Där skulle jag lätt kunna bo ... om jag vann typ 3 miljoner pund på Euromillion:-)
På kvällen var det dags för ett nytt besök på vår lokala restaurang TWID. Steve var inte så nöjd förra gången han var dit. Det berodde inte på att han inte gillade maten, han älskade den, men han gillade inte deras tapasstil. Han vill äta en ordentlig förrätt och huvudrätt, inte en massa smårätter:-). Nu har de uppenbart skippat smårättskonceptet och Steve var nöjd:-). Medan vi åt så underhölls vi av live-opera. De har sångare där nästan varje kväll och de är riktigt bra.
Jag åt ankbröst med picklad blomkål till förrätt ...

Till huvudrätt blev det en lite konstig blandning visade sig. Jag beställde en fantastiskt mör stek som serverades simmande i en vinigrett med balsamvinäger. I början vad det ok men efter halva steken började det smaka väldigt surt och den goda köttsmaken försvann helt. Jag är imponerad över att de vågar tänka utanför ramarna i köket men ibland blir det inte lyckat:-) Steve var mycket nöjd över sin lammrätt dock.
Vi utnyttjade ett specialerbjudande för "trogna kunde" vilket innebar 3 rätter för halva priset och då ingick efterrätt också. Jag beställde en vegansk och sockerfri chokladbrownie som jag inte tyckte om alls. För det första smakade den knappt choklad och för det andra så hade den inte upphettats tillräckligt (tror det är så att veganmat inte får hettats upp för mycket) vilket innebar att nötterna i brownien fortfarande hade ämnen i sig som ger mig lätt klåda i munnen. Stekta, rostade och ugnsgräddade nötter går bra men inte halvråa. Steve gillade den dock. Det var uppenbarligen hans kväll igår gällande maten:-D
Efteråt gick vi långsamt hem i den underbart ljumma kvällen. Jag hoppas att sensommaren håller i sig fram till jul här i London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...