5 mars 2015

Blomkålsveckan - Blomkålsröra

Och så var det dags för veckans fjärde blomkålsrätt, en fantastiskt god sidorätt som kan ätas med vad som helst och går snabbt att göra.

Blomkålsröra
2 portioner

Ingredienser 
 2 msk olivolja
350 g blomkål, hackad i små bitar
1 medelstor lök, tärnad
1/2-1 tsk paprikapulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 msk vatten
1 stor vitlöksklyfta, hackad
2 teskedar citronsaft
2 tsk hackad färsk persilja blad (till garnering)

Gör så här 
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme; tillsätt blomkål och lök i ett jämnt lager och låt det koka utan omrörning tills de får lite färg, ca 2-3 minuter. Tillsätt sedan paprikapulver, salt, svartpeppar och vatten. Täck stekpannan och koka tills blomkålen är mjuk men inte mosig och har fått en gyllene färg, ca 3-5 minuter. Sänk värmen, tillsätt vitlök och koka 2 minuter under omrörning. Rör i citronsaft och koka tills avdunstat, cirka 30 sekunder. Servera med persilja som strös över och lägg ett stekt ägg om du vill (eller kött).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...