18 februari 2015

Köttfärsfyllda crepes - LCHF

För några dagar sedan blev jag fruktansvärt sugen på crepes. De tar kanske en halv timme att göra men det är värt det, sååå goda. I den här köttfärsfyllningen tillsatte jag kanel vilket passar mycket bra.

Crepes med köttfärsfyllning
4 stycken

Pannkakor:
1,5 msk fiberhusk
3 ägg
3 dl vispgrädde
Lite salt salt och peppar

Vispa ihop allt och låt stå ett tag. Grädda 4 pannkakor i smör på medellåg värme och låt svalna. 

Köttfärssås 
500 g köttfärs
1 stor gul lök
 2 vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
1 köttbuljongtärning
1 burk passerade tomater
Kryddor: färsk basilika, paprika, cayennepeppar, kanel
En skvätt balsamvinäger
Salt, peppar

Hacka lök, vitlök och chili och stek i olja en stund. Tillsätt köttfärsen och stek tills helt genomstekt. Tillsätt de passerade tomaterna, köttbuljongtärningen och kryddorna. Låt koka en stund och avsluta med vinäger, salt och peppar. Ta bort från spisen och ställ åt sidan. Fyll pannkakorna med köttfärs och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form och riv över västerbottenost. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills osten har fått en fin färg. Toppa med lite färsk basilika vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...