13 februari 2014

Spelkväll och tapas på puben och nytt brödrecept

Nu är jag trött i kroppen kan jag berätta, tre gympass senare. Dagen började med jobb och ishockeymatchen mellan Finland och Österrike på TV. Jag hann precis se hela matchen innan det var dags att gå på Pilates med vår roliga instruktör men den starka franska brytningen. Härligt stretchad rusade jag hem, skrev ner en shoppinglista med ingredienser som ska köpas till middagen som jag och Steve kommer att hålla på lördag för fyra vänner.

30 minuter senare var det dags för nästa pass, Body Pump. Jag har bestämt mig för att försöka satsa lite extra på muskelträning den här våren och kanske få lite synliga muskler på överkroppen. Benen har jag gett upp med, de blir starkare men det syns inte ett skvatt:-). Efter passet hade jag kommit överens om att träffa Steve utanför TK Maxx för att köpa nya matbestick. De vi har är av en billig variant med plasthandtag och de håller på att falla sönder. Nu köpte vi ett ordentligt set som kommer att hålla en livstid men med 60 % rabatt (det var ju trots allt TK Maxx:-). Nästa anhalt var Sainsburys där vi köpte nästan alla ingredienser till middagen, det enda som återstår är grönsaker som måste köpas samma dag för maximal fräschhet.

När vi kom hem igen satt jag och jobbade fram till kl. 19 när det var dags att göra sig i ordning och gå till Zumban. Nu sitter jag i soffan och jobbar undan lite av morgondagens jobb så att jag kan ta det lite lugnare. Steve är hos en kompis. Jag har bara två punkter på programmet för imorgon, ännu ett Body Pump-pass kl. 9.30 och sedan kommer Steve och jag att gå, eller ta bussen (det ska regna hela dagen) till Clapham Junction och köpa Mark's and Spencer's "Dine with wine"-erbjudande som innehåller kött och två sidorätter, två efterrätter, en liten chokladask och en flaska bubbel för £20 "Alla hjärtans dag" till ära. Den 14.2 är det onödigt att gå på restaurang eftersom de är fullbokade eller oftast bara har förkortade menyer som är överprissatta.

 Igår gick Steve och jag till puben Cats back som ligger ca 10 min promenad från oss. Jag var sugen på deras tapas.

Medan vi väntade på maten tittade vi igenom deras utbud av sällskapsspel och jag hittade ett av mina favoritspel, Yatzy. Jag brukade spela det massor när jag var yngre. Steve däremot hade aldrig spelat det, så vi tog en runda innan maten kom. Jag vann stort, hehehe. Konstigt att Steve inte ville spela ännu en omgång;-)
När maten kom så satte vi spelen åt sidan en stund. Jag högg in på grillad lamm, chorizo i härligt god sås och fritterade räkor. Jag trodde att räkorna skulle vara grillade så jag var inte sådär jätteglad när rätten kom (äter normalt inte mat som panerats i brödsmulor eller mjöl) men åt hälften och gav resten till Steve. De var inget fel på dem men jag har aldrig tyckt om fritterad mat, varken nu eller tidigare, för fritteringen tar bort smaken på själva maten (där fick jag till ett litet rim:-).
Mätta och belåtna återgick vi till spelandet igen och den här gången valde Steve spelet. Jag hade aldrig spelat det på bilden nedan tidigare men det var inte precis svårt att lära sig. Man skulle välja färg och få fyra pjäser i rad. Jag vann den första omgången och Steve följande 5, behöver jag säga att det var Steves favoritspel:-). Det var riktigt mysigt att sitta och spela i den halvtomma puben och vi hade ingen större brådska att gå därifrån. Det är extra mysigt att de har en ÄKTA öppen spis.
Den här veckan har jag också provat ett nytt brödrecept (LCHF naturligtvis), en frö- och nötlimpa, som blev jättesaftig och porös. Det tog ca 10 minuter att röra ihop degen. Ni hittar receptet i slutet av inlägget. Jag hittade receptet i den här bloggen.
Jag har också lyxat till ett par av mina luncher med kycklingleversås och blomkålsmos. Himmelskt!
Nöt- och frölimpa
1 bröd

100 g mandel (eller mandelmjöl)
100 g valnötter
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk krydda (ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
150 g valfria frön (ex. 50 g solroskärnor, 50 g pumpakärnor, 25 g sesamfrön, 25 g hela linfrön)
250 g kesella 10 % (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)
0,5 dl vispgrädde (kan uteslutas)
6 ägg
Ev. frön att toppa med

Gör så här: 
Mixa mandel och valnötter till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesellan, grädden och äggen i en separat bunke. Blanda allt och häll upp i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj med smör). Toppa med valfria frön. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Grädda i ca 60 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.

Tips: Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...