24 januari 2014

Underbara fredag och veckans köttfärspaj LCHF

Äntligen, bloggverktyget fungerar igen och det är freeeeedaaaag! För att göra helgen ännu mer skön så lyckades jag leverera jag ett stort projekt om skruvar för takpaneler i förtid. Nu är jag specialist inom det området också:-)

Det var meningen att Steve och jag skulle göra något på eftermiddagen men eftersom jag gav Steve ansvaret att hitta på något, vad som helst som inte involverade Clapham Junction eller Putney, så sitter vi hemma ikväll. Jag har sagt flera gånger åt honom att ifall man vill göra något annorlunda till förmånliga priser så lönar det sig att börja googla lite tidigare en samma dag. Han verkade äntligen ha insett det idag. Så, för imorgon har vi planerat vart vi ska gå ut och äta, typ... Jag får nog göra lite google-arbete imorgon tror jag för jag vägrar spendera hela kvällen hemma.

De senaste dagarna har bestått av jobb och gym. Igår gjorde jag en "trio i träning" som bestod av en timmes Pilates, en timmes Body Pump och sedan som avslutning Zumba. Vi hade en inhoppare i Zumban som var väldigt kul. Det var mycket "cat walk"-koreografi men jag tror han poserade mest feminint av oss alla:-)

Eftersom det blev "hemmafest" ikväll så firar jag med en Blue Arrow och lite Prosecco.
Här kommer ett recept på en fantastisk god rätt som jag hittade i den här bloggen och som jag ätit ett par dagar den här veckan, Köttfärspaj i långpanna. Jag gillar mat som räcker i flera dagar.

Gör så här:
1 långpanna (12 portioner)

Pajdeg:
5 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
80 gram smör (eller kokosolja)
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt
2 ägg

Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer så de blir till mjöl (eller gör som jag, blanda helt "fräckt" mandelmjöl och sesamfrön i en bunke), blanda sedan med resterande ingredienser. Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig, men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra! Nagga botten och ställ in i kylskåp i 30 in-1 timme minst. Förgrädda sedan skalet i 10 minuter i 175 grader.

Köttfärsröra: 
1 kilo nötfärs
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
800 ml krossade eller passerade tomater
2 msk torkad oregano
2 msk torkad timjan
1 msk kalvfond
2 tsk paprika pulver
salt, peppar
200 gram fetaost
16 körsbärstomater
20 urkärnade kalamataoliver (valfritt)
Lite färsk basilika till servering
4-5 dl riven eller skivad mozzarella

 Höj temperaturen till 225 grader. Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja/smör. Pudra över paprikapulvret. Lägg ner köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Rör ner övriga ingredienser och smaka av. Låt puttra i 10 minuter. Fyll skalet med köttfärsröran och tryck sedan ner små fetakuber, tomaterna och oliverna och toppa med mozzarella. Grädda i ca 25 minuter och låt svalna en stund innan bitar skärs upp och serveras.
Tadaa, klart och redan ätit en bit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...