29 april 2013

Avsked

Nu har jag landat på soffan efter ett sent Zumba-pass på gymet. Svettigt till max men så kul. När jag kom hem stod Steve i dörren, redo för en sväng med cykeln. Han har fortfarande ordentlig snuva och är igentäppt men inte värre än mig när jag var förkyld. Man kände sig sjukare än man var och det gick hur bra som helst att träna.

Idag var jag till min läkare (GP) för att förnya mina minipiller. För att ha en "riktig" orsak att slösa läkarens dyrbara tid så nämnde jag också att jag har haft extrahögt blodtryck i några veckor som inte vill sjunka vilket det alltid gjort tidigare. Så, summan av det mötet blir att jag ska ta EKG (tog i höstas men de skickade aldrig resultaten till min GP, suck), blodprov och sen se läkaren igen. Hon beställde också en blodtrycksapparat till mig som man måste bära i 24 timmar och som tar ens blodtryck var 15:e minut eller nått. Hej då nattsömn. Jag skulle kanske be att Steve bära den för han har perfekt blodtryck:-). Ja, man håller verkligen på att bli äldre för den ena krämpan kommer efter den andra. Min kropp skiter fullständigt i att jag både tränar och äter hälsosamt.

I lördags träffade jag min kompis Annika för sista gången innan hon flyttar hem till Sverige igen. Jag skulle  hämta upp några tavlor och annat smått och gott som hon inte skulle få med sig. Vi började iallafall med middag på en fantastisk turkisk restaurang i West Kensington, Best Mangal 1. Lätt den bästa turkiska maten i London.
Till efterrätt drack jag en kopp turkiskt kaffe som består till hälften av sump.
Efter middagen så hämtade jag grejerna innan vi tog ett mycket ledsamt farväl. Nu får man hålla tummar och tår att hon snabbt hittar ett jobb så att vi kan träffas. Vi har också funderat på några gemensamma resor som vi skulle vilja göra.

Annars så gjorde jag en både hälsosam, snabb och vacker middag till Steve och mig idag. Jag hittade receptet i tidningen Tara.
Ugnsbakad lax med grön sås
4 portioner

800 g laxfile av mittbiten, jämntjock
flingsalt
nymald peppar
1 röd chilifrukt
1 dl hackad dill
rivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
2 tsk flytande honung

SÅS
75 g hackad spenat, tinad
1 dl hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
2 krm tabasco
flingsalt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda laxen med salt och peppar. Kärna ur och hacka chilin. Blanda med dill, citronskal, olivolja och honung. Bred över laxen. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Såsen: Låt spenaten rinna av genom en sil, pressa ur all vätska. Blanda alla ingredienser.

Vi åt laxen med stekt grönkål som jag avslutade med en skvätt grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...