1 mars 2013

Hemlagat är bäst

Äntligen fredag, en kall fredag men ändå veckans sista jobbdag.

I eftermiddags kom en kille från en fastighetsförmedling och kollade på vår lägenhet. Vi planerar att hyra ut den när vi köper nytt och just det här företaget hyr också ut våra grannars lägenhet och de verkar få bra hyresgäster. Vår nuvarande granne hör vi bara av kl 8 när han åker till jobbet, annars skulle vi inte veta att det bodde någon där. Vi kommer troligen inte att börja leta förrän nästa år men det är intressant att höra lite hur det går till och förbereda sig.

Annars har jag mest jobbat och så städade vi, när vi nu skulle få besök:-). Till middag gjorde jag lasagne med aubergine som blev jättegod. Ni får receptet här nedanför. Grundreceptet kom från den här bloggen.
Jag serverade guacamole till lasagnen
Lasagne med aubergine (LCHF)
4 portioner

Lasagneplattor
2 auberginer

Börja med "plattorna". Sätt ugnen på 180 grader. Skiva auberginerna på längden i tunna skivor. Sätt skivorna på en ugnsplåt och salta dem. Grädda dem i ugnen i ca 15 minuter och låt dem svalna. Öka värmen till 200 grader

Gör nu köttfärssåsen.

Köttfärssås
500 nötfärs
100 g champinjoner
1 burk krossade tomater (400-500 gr)
1 dl tomatpuré
4 st klyftor vitlök
1 msk oxfond
Smör, salt, svartpeppar
Pizzakrydda

Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta. Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken och stek i lite smör. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.

Ostsås
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
4 dl riven ost
salt, svartpeppar.

Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner 2 dl av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på köttfärssåsen, sedan ostsås och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten! Grädda i ca 20 minuter!


Middag i Wimbledon
Igår var jag på middag till Wimbledon med Annika och Carola. Carola hade bokat bord till en restaurang som erbjöd cocktails och stek till halva priset på torsdagar. När vi kom fram fick vi dock reda på att de samma dag ändrat erbjudandet till hamburgare. Några hamburgare ville vi inte ha men vi hade ögonen med oss och såg att de ännu inte bytt menyn i fönstret och där stod det fortfarande att man fick stek till halva priset. Och eftersom kunden alltid har rätt så kunde de inte göra annat än att ge oss våra stekar till det gamla priset:-). Det var verkligen tur det för vårt kött visade sig vara segt som skosulor och pepparsåsen tunn och blaskig som vatten. De glömde också bort delar av våra beställningar. Nej, verkligen inget höjdarställe. Som tur var var deras cocktails goda, för att inte tala om min irish coffee som jag beställde till efterrätt.

När vi lämnade restaurangen var Annika tvungen att åka hem då hon hade en tidig start på arbetsdagen. Jag och Carola som inte har lika tidiga morgnar fortsatte till en ny och jättemysig bar i närheten (glömde kolla vad den hette, hade blivit några drinkar vid det laget:-) och satt där tills de stängde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...