23 december 2012

Kycklingleverpate

Här kommer receptet på den enkla men mycket goda leverpaten som vi åt för några dagar sedan. Kycklinglever är både nyttigt och innehåller mycket mindre kolhydrater än grislever.

Kycklinglever
6 portioner

100 g smör
450 g kycklinglever med fett och hinnor borttagna
1 vitlöksklyfta, krossad
150 ml grädde
2 tsk konjak
Chutney och rostat bröd för servering
Havssalt och nymalen svartpepper

Gör så här

Smält 1/4 av smöret i en stekpanna på ganska hög värme. Stek levern i ca 3-4 minuter tills den är brun och genomstekt. Använd en hålslev för att avlägsna levern och lägg den i en matberedare och lämna smöret i pannan. Minska värmen och stek vitlöken lätt i ca 1 minut så att den inte bränns och blir bitter. Lägg den stekta vitlöken i beredaren med grädde och konjak och blanda i ett par minuter så att paten bli så slät som möjligt. Salta, peppra och smaka av.

Fördela paten i 6 x 100 ml suffleskålar och låt svalna. Smält återstående smör i en liten kastrull eller mikrovågsugn och låt de vita fasta ämnena sjunka mot botten.

När paten är sval häller du lite av det klara smöret över varje pate. Täck varje pate med plastfilm och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar så att smöret stelnar. Paten håller sig i kylskåp i 3-4 dagar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...