8 december 2012

Fredagsmys

Igår firade vi fredagen med flaggan i topp med både trerätters och kvalitetsvin, vi måste ju testa vinet vi beställt:-) Vinet heter "de Sirona" och produceras i Marocko och kan beställas från Maidenhead Wine Company. Vinet var mycket gott, precis som vi mindes det från restaurangen Azou. Det innehåller mer alkohol än vin i allmänhet, 15 % och är nog det starkaste vinet jag någonsin druckit tror jag. Man sover gott efteråt kan jag säga:-)
Vi delade upp middagen så jag gjorde för- och efterrätt och Steve huvudrätten. Jag passade på att testa två nya recept som båda får tummen upp. De är också jätteenkla att göra. Till förrätt blev det Proscuittoinbakad mozzarella. Jag hittade receptet på den här bloggen men ni får det också i slutet av inlägget.
Till huvudrätt blev det örttäckt kyckling i ugn. Som tillbehör åt vi stekt pack choi, savoy-kål och kokta gröna bönor
Till efterrätt gjorde jag kokosmousse med chokladrippel. Jag tog också chansen att använda mina nyinköpta kaffekoppar för serveringen. Efterrätten blev mycket god och Steve sa att han skulle ha kunnat äta två portioner till. Jag var nog ganska nöjd efter en protion men Steve har inget botten när det gäller efterrätter:-) Jag hittade receptet på den här bloggen men ni får det också här nere. Behöver jag säga att vi var MÄTTA när middagen var över:-)

Prosciutto-inbakad mozzarella
2 personer

Ingredienser 
Mozzarella
Prosciutto
Tomat
Pesto
Olivolja

Gör så här
1. Ta antingen en stor bit mozzarella alternativt en liten rund mozarellaost och linda in den i 3-4 skivor prosciutto. Osten ska bli helt täckt. Tryck till så att skinkan hålls samman med osten.
2. Skiva tomat i rejäla skivor. Blanda pesto och olivolja så att den blir till en lös pestodressing.
3. Stek mozzarellaknytena på medelvärme och se till att prosciutton blir ordentligt stekt.
4. Lägg mozzarellan på tomatskivan och ringla pestodressing över. Servera direkt.

Kokosmousse med chokladrippel
4-6 portioner (jag gjorde halva mängden)

2 dl vispgrädde
2 dl coconut creme (Coconut creme köps i vanliga livsmedelsbutiker)
50 g mörk choklad
1 tsk vaniljpulver

Topping: Jordgubbar (jag toppade med hallon) och rostade kokos (jag hoppade över den, orkade inte ta fram stekpannan och rosta:-).

Gör så här
Vispa grädden (allt utom 1 tsk) tillsammans med vaniljpulvret. Häll av vätskan från coconut cremen och lägg i krämen i grädden. Vispa upp igen och ställ i kylen. Hit kan man förbereda långt innan. Smält choklad i vattenbad och låt svalna en aning. Rör i 1 tsk grädde. Ta ut moussen och ringla i chokladen. Vänd försiktigt så det blir ränder i moussen. Häll upp och toppa med färska jordgubbar och rostad kokos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...