21 oktober 2012

Söndagsmysmat

Det har varit grått och lite regnigt idag och då passar det bra med lite komfortmat. Steve och jag var sugen på olika saker så jag gjorde lax- och kyckling-nuggets till mig. Jag gjorde nuggets både med mandel- och ostöverdrag och sesamfrön (när det första överdraget tog slut). Lax-nuggetsen görs exakt på samma sätt som kycklingen.
Jag har inte gjort LCHF-efterrätt på länge så idag slog jag till och testade ett recept på jordgubbscheeskake i glas med mandelcrunsh. Det blev mycket fräscht och gott. Jag hittade receptet i den här bloggen.
Cheesecake i glas
5-6 portioner

Mandelcrunch:
100 gr smör
3 dl mandelmjöl
ev 1-2 msk sötning (jag använde sukrin+)

Ostblandning:
300 gram philadelphiaost
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk sukrin+ eller valfri sötning (valfritt att utesluta också). Använder man riktigt socker är det 1 dl.
1 dl frysta halvtinade jordgubbar

Gör så här
Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor. Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet. Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...