8 augusti 2012

Matdagen i bilder

Idag har jag mest jobbat och ätit. Jag hann också med en timme svettig Tone and Tighten-timme på gymet.

Till lunch blev det samma som igår, hamburgare med massor av pålägg.
Till middag gjorde jag ugsnsstekt lax under ett täcke av creme fraiche och pesto. Jag åt laxen tillsammans med rostad blomkål och en klick coleslaw.
Jag har länge varit nyfiken på att laga en efterrätt med lakritspulver som jag hittat på en LCHF-blogg, så förra veckan klickade jag hem ett par påsar med lakritsrotpulver på nätet och idag skred jag till verket och resultatet ser ni...
...här, Lakritspannacotta. Jag hittade receptet på den här bloggen (som vanligt:-). Det blev jättegott och Steve, som ofta får vara min försökskanin, sade att han skulle ha kunnat äta 11 av dom på raken, och då är han inte ens särskilt förtjust i lakrits:-) Ni hittar receptet längre ner.
Lakritspannacotta med hallonspegel
4 portioner

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
0,5 dl erythritol/stevia blandning eller annan sötning (eller avstå!)
1 msk lakritspulver
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg innanmätet + resterande i grädden, lägg i sötning och lakritspulver och låt sjuda i 5 minuter. Ta av från plattan. Sila av vaniljstången och om inte lakritspulvret blandat sig, kör några varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar! Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn. 

Hallonspegel:
Två nävar hallon. Låt sjuda upp så det blir en sylt av. Sila sedan av och låt svalna. Fördela på pannacottan och låt stå kallt.

Jag har också hunnit baka två satser fröbröd så nu är mina frukostar räddade för en vecka framåt.
Fröbröd (1/2 plåt)
2 dl frön (linfrö, solrosfrö, sesamfrön etc)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg.
Blanda och häll upp på en bakpappersklädd plåt och forma till en fyrkant. Grädda i 225 grader ca 8 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...