29 februari 2012

Dagens rätter

Våren är på snabb framfart här och man ser hur det ändras från dag till dag. Det verkar också som om det är pollen i luften för jag har börjat nysa så smått. Jag kan inte skylla p björkarna ännu men något är det.
Idag har jag ätit två mycket goda måltider (även frukosten naturligtvis, mitt linfröbröd).

När jag kom hem från gymet gjorde jag LCHF-pasta och medan den gräddade i ugnen gjorde jag såsen. Jag stekte champinjoner och en kabanossi-korv, tillsatte grädde och ett par matskedar creme fraiche, körsbärstomater och som pricken över i smulade jag ned mögelosten och den andra osten som jag fick med mig från restaurangen i lördags. Jädrar vad gott det blev!
Jag använde fiberhusken som jag beställde LCHF-butiken och som är mycket ljusare än psylliumhusken som jag beställde från en online-hälsokostbutik i England. Den här kommer jag att använda de gånger jag vill att maten ska se snygg ut:-)
Till middag provade jag på att göra kesoplättar som jag åt med turkisk yoghurt och hallon. Jag hittade receptet här men ni får det också nedan. Det är jättelätt och innehåller få ingredienser.

4 plättar, 2 portioner
2 ägg
250 g keso (liten burk)
1,5-2 msk fiberhusk
En nypa salt.

Mixa allt med stavmixer och klicka ut i panna med smör. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Servera med en klick grekisk/turkisk 10% yoghurt och gärna färska bär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...