25 november 2011

Nordafrikansk festmåltid

Igår kväll besökte Steve och jag den nordafrikanska restaurangen Azou i Hammersmith. Vi brukade tidigare äta där ganska ofta men hade inte varit där på ett år nu. Orsaken var att ägaren deltog i en av Gordon Ramsays TV-program och efter att det visades på TV var de konstant fullbokade och vi ville inte behöva boka 3 månader på förhand. Nu har det lugnat ner sig något och vi var på plats igen:-)

Vi blev välkomnade som gamla vänner när vi steg in genom dörren och ägaren kom ut ur köket för att prata med oss. Servitören visste till och med vilket vin som vi brukade dricka och kom fram för att tala med oss varje tillfälle han fick. Vi fick också en gratis drink när vi var på väg hem så vi kan verkligen inte klaga på bemötandet:-)

Maten var enastående god som vanligt. Allt var kanske inte LCHF-vänligt men jag lyckades kryssa mellan potatis- och frityrfällorna ganska bra.
Till förrätt åt jag Chakchouka som är en varm sallad med grillad paprika, tomater, kryddig lammkorv med mera. Jättegott, speciellt då jag normalt avskyr lammkött som pesten.
Till huvudrätt blev det kycklingtajine i underbar sås med oliver, potatis, morötter och zucchini. Vi satt där nästan till stängningsdags, främst för att Steve beställde in ännu en vinflaska efter att vi druckit upp den första (sker inte ofta:-)). Vi orkade dock hälften av den andra och tog hem resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...