18 augusti 2011

Laxburgare

Dags för ännu ett recept ur min kokbok; laxburgare med räkröra. Jag hade tänkt servera blomkålsris till men någon blomkål fanns inte att få på vår stora Sainsburys, det var knappt att det fanns lax. Slutresultatet blev iallafall gott och mättande. Nästa gång tror jag också att jag kommer att blanda fetaost i laxfärsen för att få mera sälta.
Här kommer receptet:

4 portioner

Räkröra
400 g skalade räkor (aha, nu gick det upp ett ljus för varför jag fick så mycket räkröra, jag läste fel på min shoppinglapp och köpte 600 g, oskalade, tur jag gillar räkor:-)
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
2 krm salt
- jag satte också till en halv hackad rödlök samt pressad citron till röran.

Burgare
600 g lax, skinnfri
1/2 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör att steka i

Blanda creme fraiche, majonnäs, dill och salt. Tillsätt räkorna (skalade om du köpt sådana).
Skär laxen i mindre bitar och mixa den sedan i en matberedare.
Skala och finhacka löken. Blanda laxfärsen med lök, ägg, salt och peppar.
Forma färsen till fyra burgare och stek i smör på medelvärme cirka 3 minuter på vardera sida. Toppa burgarna med räkröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...